Szolnoki információk

Szolnok nevezetességei

Szolnok története

A jó földrajzi fekvésnek örvendő mai Szolnok területét már ősidők óta lakják emberek, és honfoglaló elődeink is korán felismerték a terület központi jelentőségét. A város mai nevén körülbelül ezer éve ismert, amikor is államalapító királyunk ispánsági központtá tette Szolnokot.

Szolnoki Tiszavirág híd

 

Napjainkban Szolnok jelenti a régió gazdasági, kulturális, közlekedési és oktatási központját. Megyeszékhelyként folyamatosan fejlődik és kiemelkedő infrastruktúrájával fontos szerepet kap az ország gazdasági folyamataiban.

 

Szolnok kulturális élete

A sokszínű kulturális élettel rendelkező szolnokiak több lehetőséget is kínálnak a kultúrát szerető emberek számára. Legjelentősebbek a nagy népszerűségnek örvendő Szigligeti Színház, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Tisza Táncegyüttes.

Szolnokon számos étterem és hotel ad lehetőséget a turisták számára, köztük a Hotel Tranzit&Kőrösi Étterem is.

 

Szolnoki sportélet

A kiemelkedő kulturális élet mellett Szolnokon nagy jelentőséggel bírnak a különböző sportegyesületek is. A közel hetven egyesület folyamatos szórakozást nyújt mind a sportolók, mind a sportszerető közönség számára. Legkiemelkedőbb eredményekkel Szolnokon a férfi kosárlabda csapat, a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub bír, többszörös magyar bajnok és kupagyőztesként.

Szolnoki kosárlabdacsapat játékosa

 

 

Szolnok közelében