Szarvasi információk

Szarvas nevezetességei

A Szarvasi arborétum

A 82 hektáron elterülő Szarvasi arborétum hazánk és Európa egyik legnevezetesebb arborétuma, természetvédelmi terület. Több száz évet megélt fákat, különleges, ritka növényeket is találhatunk itt. A park számos turisztikai lehetőséget is biztosít az ideérkezők számára: sétahajózásra, kerékpárkölcsönzésre, táboroztatásra is van lehetőség, de a technikai fejlődés által, a modern technikát és a természeti ismereteket alkalmazva „kincskeresésre”, Geocoachingra is benevezhetünk.

A szarvasi arborétum

 

2013-ban különleges látnivalót adtak át a látogatóknak: megépült a Mini Magyarország makettpark, ahol Magyarország minden nevezetességének pontos, kicsinyített mását megtalálhatjuk, így néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk.

 

Szarvas látnivalói

Szarvason található a történelmi Magyarország középpontja, aminek pontos helyét ma egy szélmalom jelképezi.

A Szarvasi Vízi Színház a festői szépségű Holt-Körös partján, egy várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel egy gyalogos fahíd szomszédságában. Szarvas Város Önkormányzata a békéscsabai Jókai Színházat bízta meg a vízi színház működtetésével, így minden nyáron megelevenítenek itt néhány színdarabot.

A gasztronómiai különlegességre vágyóknak érdemes beülniük a Szarvasi Halászcsárdába, ahol akár rántott békacombot is kóstolhatnak.

Szarvas közelében