Nyíregyházai információk

Nyíregyháza nevezetességei

Nyíregyháza történelme

A város történetéhez kapcsolódó első írásos információ a 13. század legelejéről való. Már ebben a században templommal rendelkezett a település. A törökök pusztítása után hajdúk érkeztek Nyíregyházára az elmenekülő lakosság helyébe. Az 1700-as években fellendülés vette kezdetét, amely a 19. században kicsúcsosodott.

 

Programok Nyíregyházán

Nyíregyházán található a Sóstógyógyfürdő, ahova az ország minden tájáról érkeznek gyógyulni és üdülni vágyók. A tó partján helyezkedik el a nyíregyházi Sóstói Állatpark, amely az ország egyik legkedveltebb vadasparkja. Különlegessége, hogy itt az állatok egy része nem ketrecekben, hanem szabadon jár-kel a látogatók között, és a világ minden tájáról érkeztek ide őshonos állatok.

Elefánt a nyíregyházi állatparkban

 

Több strand és egy aquapark is található Nyíregyházán, de a környék a horgászok számára is paradicsom, hiszen hét horgásztó is fellelhető a település külső területein.

Nyíregyházi aquapark csúszdái

 

Barangolhatunk Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban is, ahol különböző programokkal is készülnek a nyíregyháziak, többek között táncházon és gasztronómiai bemutatókon is részt vehetünk. Betérhetünk emellett sok vendéglátóhelyre is, többek között a Tripák Csárda Étterembe is.

Nyíregyháza közelében