Hódmezővásárhelyi információk

Hódmezővásárhely nevezetességei

Hódmezővásárhely történelme

A mai Hódmezővásárhely története a 13. századtól őrzik írásos források. A tatárjárás utáni időben kunok letelepítése zajlott, majd pedig a várost a 15. században mezővárossá nyilvánították. Az ezt követő harcok és háborúk nagy áldozatokat követeltek a lakosoktól, főleg az első világháború esetében. A rendszerváltozást követően folyamatos fejlődés vette kezdetét, a gazdasági élet mellett a kultúrára is figyelmet fordítva.

 

Látnivalók, programok Hódmezővásárhelyen

Több látnivalóból is válogathatnak Hódmezővásárhelyre látogatók. Többek között ilyen helyszín a város főtere, a Kossuth tér, és az itt található Városháza Ybl Miklós által tervezve.

Városháza Hódmezővásárhelyen

 

A főtéren található továbbá a Fekete Sas Kávéház is, amely a megpihenni vágyók számára biztosít kellemes környezetet a város szívében.

A kultúrát kedvelők számára jó lehetőséget biztosít például a Tornyai János Múzeum, a város híres festőművészének nevét viselve. Hódmezővásárhely másik nagy alakjának nevét a művelődési központ viseli, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néven, amelyben folyamatos színházi előadások, kiállítások, zenés programok várják a hódmezővásárhelyieket és a máshonnan érkezőket egyaránt.

Hódmezővásárhely közelében