Budapest XIV. kerületi információk

Budapest XIV. kerület nevezetességei

Budapest XIV. kerületének nevezetességei

Budapest XIV. kerületét Pest Rózsadombjának is nevezik, hiszen a város központjának közvetlen közelében, mégis zöld övezetben található. A kerület bővelkedik építészeti emlékekben. Az egyik ilyen például a Magyar Állami Földtani Intézet épülete, ami az 1800-as évek végén épült szecessziós stílusban.

A Magyar Állami Földtani Intézet épülete a XIV. kerületben

 

A 2-es metró és az 1-es villamos találkozásánál látható a Papp László Budapest Sportaréna, ami 2003-ban épült, különleges kavics-formájú épület. A XIV. kerületi épületben számos kulturális programot is szoktak tartani: könnyű- és komolyzenei koncerteken, kiállításokon, sporteseményeken és konferenciákon is részt vehetünk.

A XIV. kerületben található a nagy népszerűségnek örvendő Városliget is a Vajdahunyad várral és a Mezőgazdasági Múzeummal. A liget kedvelt pihenőhely, ahol kulturális programokat is szoktak szervezni. A Városligetnél található a Műjégpálya is, ahol télen minden nap várják a korcsolyázni vágyókat. Ha a parkban járunk és megszomjazunk, érdemes kipróbálnunk a kedvelt Városligeti Café és Bart.

Budapest közelében