Budapesti információk

Budapest nevezetességei

Budapest nevezetességei

Budapest a hazai és külföldi turistáknak is kedvelt célpontja. Az európai városokat tekintve Budapest a hatodik legnépszerűbb hely. Rengeteg nevezetessége közül a leglátogatottabbak a város központjában találhatóak.

A kirándulók kedvelt célpontja a budai oldalon található várnegyed, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a Citadella. A Budai Várpalotához gyalog, busszal és autóval is feljuthatunk, de feledhetetlen élményt nyújthat a Budavári Sikló, ami az UNESCO Világörökség listájába is felkerült.

A budapesti Mátyás-templom

 

A Duna másik partján, Pest felől található az Országház, ami a budai partról impozáns látványt nyújt. Szintén a pesti oldalon látható a Szent István Bazilika, ami az ország harmadik legmagasabb épülete, a katolikus egyház egyik legjelentősebb központja. A Hősök tere és környéke is kedvelt célpont, hiszen a tér maga és a Szépművészeti Múzeum a történelem és a művészetek kedvelőinek nyújt látogatási lehetőséget, a közelben található Fővárosi Állat- és Növénykert pedig izgalmas kiránduló célpont lehet a családosoknak, baráti társaságoknak. Az állatkert területe több mint 17 hektár, több ezer állat- és növényfajt láthatunk itt. A parkban számos program is várja a látogatókat: a látványetetésen és az állatbemutatókon kívül, 3D-s mozi és játszóház is várja a kicsiket-nagyokat egyaránt.

 

Fürdőzés Budapesten

Budapesten található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Széchenyi Fürdő. A Városligetben található fürdő 21 medencéjével egész évben várja a vendégeket. A hagyományos fürdőzési lehetőségeken kívül számos gyógy- és wellness-szolgáltatással, és a nagy népszerűségnek örvendő éjszakai fürdőzéssel is várják a vendégeket.

A budapesti Széchenyi Fürdő

 

Egy másik kedvelt és igen nagy népszerűségnek örvendő fürdő a Rudas Gyógyfürdő, ami a budai parton, csodás természeti környezetben található. A Duna budai partján, a Gellért hegy lábánál található fürdő alapjai a török hódoltság idejére nyúlnak vissza.

Budapest közelében